Geaccrediteerd leefstijlcoach

Wat betekent deze accreditatie?

De accreditatie komt van de Beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches Nederland (BLNC). De BLCN is dé beroepsvereniging van en voor Leefstijlcoaches in Nederland. Dit is natuurlijk een positieve ontwikkeling voor alle Sportkunde opleidingen in Nederland maar in het bijzonder natuurlijk voor jou als alumnus van Fontys Sportkunde. Als geregistreerd leefstijlcoach mag jij namelijk een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) uitvoeren. Dit is een interventie die gericht is op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Deze GLI is per 1 januari 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering en wordt volledig vergoed. Als geregistreerd coach mag je deze interventie uitvoeren en declareren bij de zorgverzekeraar.

Voor wie geldt dit?

Deze accreditatie is geldig voor studenten die:

  • Gestudeerd hebben vanaf cohort 2016. Oftewel, je bent in september 2016 begonnen aan de opleiding en bent afgestudeerd sinds juni 2020 of later EN
  • De volgende studieroute hebben gevolgd:
    • Jaar 3: Verbeteren van voedingsgedrag EN
    • Jaar 3: Verantwoord sporten en bewegen

Als je een andere studieroute hebt gevolgd, kom je helaas niet in aanmerking voor registratie bij de BLCN. Als je daar wel interesse in hebt, gaan we graag met je in gesprek hoe we dit alsnog kunnen verwezenlijken. Dit kan op meerdere manieren, daar gaan we ook op in tijdens Fontys SHARE.

Fontys SHARE

Om jou te helpen bij het aanvragen van je registratie, en je wegwijs te maken in het landschap van leefstijlcoaching en zorgverzekeraars hebben we een apart moment gepland tijdens Fontys SHARE, ons jaarlijks werkveldsymposium. Dit evenement staat gepland op dinsdag 25 januari 2022 en zal op locatie Sporthogeschool of online plaatsvinden, afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Op deze middag zullen we, samen met een aantal werkveldpartners, jullie stap voor stap uitleggen wat er nodig is om dit goed te kunnen regelen.

Wil je dit niet missen? Meld je dan nu al aan via deze link en ontvang van ons medio december een uitnodiging.

Leven lang ontwikkelen

Ondanks dat je net afgestudeerd bent, zou het zomaar kunnen dat je op zoek bent naar meer inhoud rondom leefstijl, gezondheid, coaching en gedragsverandering. Fontys is dé partner voor jou als het gaat over een leven lang ontwikkelen. Neem eens een kijkje op Fontys PRO voor het volledige aanbod als het gaat om persoonlijke ontwikkeling.

Om ons aanbod nog beter af te stemmen op jouw vraag hebben we een behoefteanalyse opgezet. Je zou ons (en het werkveld) enorm helpen als je deze wilt invullen voor ons. 

Docenten

Dennis Arts

Fontys Sporthogeschool

Evy van Boxtel

Fontys Sporthogeschool