Fontys Pro

Onderwijs voor professionals

Fontys Sporthogeschool biedt professionals events, cursussen en incompany-trainingen aan op het gebied van sport, welzijn en gezondheid. Een sterke band met het werkveld is tenslotte enorm belangrijk. We luisteren daarin naar behoeftes en wensen van het werkveld want ook na je HBO opleiding zijn we er voor jou en kun je bij ons terecht voor informatie, diepgang of specifieke vraagstukken die relevant zijn voor jouw vakgebied en jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo blijven we met elkaar in verbinding en kunnen wij ontwikkelen wat het beste aansluit op het werkveld.

Daarom organiseren we op dinsdag 23 maart vier Masterclasses met actuele thema’s en inspirerende verdieping op een specifiek onderwerp.

masterclasses

Wil jij je op masterniveau in een specifiek thema verdiepen?

Op dinsdag 23 maart geven zes professionals op hun specifieke vakgebied een Masterclass waarin ze een verdieping maken in het onderwerp met mooie voorbeelden en handvatten om zelf met het thema aan de slag te gaan. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen aan de docenten.

De Masterclasses bieden we kosteloos aan. Let wel, het aantal deelnemers is beperkt. Wees er dus snel bij om verzekerd te zijn van deelname. Inschrijven is mogelijk totdat de Masterclass vol zit. De Masterclasses duren 1 uur en worden online verzorgd.

Aanmelden masterclass

dinsdag 23 maart 2021

11:00 tot 12:00 uur

Gezond ouder worden

Een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd is de vergrijzing van onze samenleving. Door gezondheid anders te benaderen en organiseren dan we nu doen en meer in te zetten op preventie en gedragsverandering, kunnen we zelf invloed uitoefenen op hoe gezond we ouder worden. In deze Masterclass wordt de noodzaak en de kans van zo’n andere benadering van gezondheid belicht.

Dr. Lia Baars

Dr. Lia Baars is docent binnen de bachelor Sportkunde en projectleider en ontwikkelaar van de Master Healthy Ageing Professional. Ze is gepromoveerd in de Neuropsychologie en Epidemiologie en heeft onder meer onderzoek gedaan naar voorspellers van cognitieve achteruitgang bij gezonde veroudering en de ziekte van Alzheimer en naar het inzetten van online leefstijlinterventies om cognitieve functies langer gezond te houden. Binnen het onderzoeksteam van lectoraat Move to Be doet Lia voornamelijk onderzoek naar het bevorderen van gezonde cognitieve veroudering middels inzetten op een gezonde(re) leefstijl.

13:00 tot 14:00 uur

Bewegen in de openbare ruimte

De masterclass ‘Bewegen In de Openbare Ruimte’ is bedoeld voor buurtsportcoaches en andere professionals die aan de slag willen met een beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte. 

Maartje Kunen en Demy Weertman

Maartje Kunen is sociaal planoloog en als docent en onderzoeker werkzaam bij Fontys Sporthogeschool. Zowel in advies, onderzoek, onderwijs en praktijk werkt Maartje al vele jaren aan het thema beweegvriendelijke omgeving. 

Demy Weertman is specialist Inclusief Bewegen bij SSNB. Na jaren werkzaam te zijn geweest als coördinator buurtsportcoaches en uitvoerend buurtsportcoach heeft zij meerdere trajecten rondom het beweegvriendelijk inrichten van een omgeving vanuit de praktijk ondersteund. 

14:30 tot 15:30 uur

Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer wordt een steeds bekender en belangrijker thema voor werkgevers. Gezonde medewerkers die verantwoorde keuzes maken en eigen regie nemen kunnen hun werkgevers op verschillende gebieden voordelen bezorgen. De werkplek biedt verschillende mogelijkheden om ‘veel’ extra gezondheidswinst te behalen.. In deze masterclass wordt duidelijk gemaakt waarom het essentieel is om in te zetten op gezondheidsbevordering en hoe je structuur kan aanbrengen in deze complexe vraagstukken.

Frank Bauman en Marjolein Janssen

Frank Bauman is projectmedewerker bij Fontys Vitaal en als programma-manager van het project Move to Health werkzaam bij Fontys Sporthogeschool. Zowel in ontwikkeling, onderzoek en praktijk werkt Frank verschillende jaren aan het thema vitaliteit op de werkvloer. Daarin heeft hij verschillende beweegprogramma’s opgestart bij onder andere CZ en Amarant zorggroep.

Marjolein Janssen is projectleider Move to Health binnen de bachelor Sportkunde en Programma-Manager Fontys Vitaal. Na haar Master Work, Health & Career aan Universiteit Maastricht, heeft zij zich verder gespecialiseerd in de thema’s Vitaliteit en Gezondheid op de werkvloer. Door haar voorgaande functies en opleidingen heeft zij veel ervaring op het gebied van preventie, gezondheidsbevordering in de gezondheidszorg, overheid, bedrijfsleven en binnen het onderwijs. Door haar rol als Programma-Manager Vitaliteit binnen Fontys Hogescholen, is zij telkens op de hoogte van de trends en ontwikkelingen vanuit het werkveld.

16:00 tot 17:00 uur

Visie in Sport en Bewegen

Elke organisatie in de sport- en beweegsector heeft voortdurend te maken met nieuwe kansen en bedreigingen. De omgeving verandert snel en de wensen en verwachtingen van klanten ook. Hoe ga je daarmee om, hoe pak je dat aan? In deze Masterclass geven we een eerste inkijk in het antwoord op deze vragen.

Arno Bendermacher

Arno Bendermacher geeft les in sportmanagement, sportbeleid en sportorganisatie op Fontys Sporthogeschool. Daarvoor heeft hij 19 jaar bij de KNVB gewerkt als onder andere manager op het gebied van bestuur en control. Hij is zeer gespecialiseerd, gedreven en betrokken als het gaat om beleid, visie en strategie op het gebied van sport en bewegen. 

INTERESSE OF MEER WETEN?

Neem contact op met Fontys Sporthogeschool voor vragen rondom professionalisering.

Op de hoogte blijven van onderzoeken, nieuws, events en het laatste cursusaanbod? Volg ons dan op: